Pupil Coaching

Leren door te visualiseren

Wie ben ik?

Mijn naam is Karin van der Valk - Hommes en ik woon in Harderwijk.

Ik werk parttime in het basisonderwijs als groepsleerkracht in groep 3 en ik ben rekenspecialist in de school. Daarnaast werk ik bij Pupil Coaching.

In mijn werk liep ik steeds weer aan tegen het feit dat kinderen niet allemaal op dezelfde manier leren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere leermethodes.

Bij deze zoektocht trok de Kernvisie methode direct mijn aandacht. Een methode die kinderen met een andere leerstijl kan helpen. Het gaat daarbij om kinderen die een voorkeur hebben om visueel en gevoelsmatig te leren. Zij weten vaak niet hoe ze de informatie goed kunnen opslaan. Met de Kernvisie methode leren zij hoe ze dit wel kunnen doen!

Tijdens mijn opleiding tot Kernvisiecoach ben ik zo enthousiast geworden, dat ik mijn werk als leerkracht graag wil combineren met het geven van individuele begeleiding aan kinderen die met deze methode geholpen kunnen worden.

Wat ik zo mooi vind aan het werken met deze methode is dat kinderen leren op een natuurlijke manier en er wordt daarbij gebruik gemaakt van hun talenten. Het kind kan na een aantal sessies op eigen kracht verder.

In 2015/2016 heb ik de opleiding tot rekencoördinator gevolgd en in 2018 heb ik nog een opleiding gevolgd tot Ik leer anders coach om zo mijn kennis op het gebied van beelddenken uit te breiden.