Pupil Coaching

Leren door te visualiseren

Wie ben ik?

Mijn naam is Karin van der Valk - Hommes en ik woon samen met mijn man en dochter in Harderwijk.

Naast mijn werk in mijn eigen praktijk Pupil Coaching, werk ik parttime in het basisonderwijs. Hier werk ik één dag als groepsleerkracht in groep 5, één dag geef in individuele leerbegeleiding en daarnaast ben ik ook nog rekenspecialist in de school.

In mijn werk in het onderwijs liep ik steeds weer tegen het feit aan dat niet alle kinderen op dezelfde manier leren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere leermethodes.

Bij deze zoektocht trok de Kernvisie methode direct mijn aandacht. Een methode die kinderen met een andere leerstijl kan helpen. Het gaat daarbij om kinderen die een voorkeur hebben om visueel en gevoelsmatig te leren. Zij weten vaak niet hoe ze de informatie goed kunnen opslaan. Met de Kernvisie methode leren zij hoe ze dit wel kunnen doen!

Tijdens mijn opleiding tot Kernvisiecoach ben ik zo enthousiast geworden, dat ik mijn werk als leerkracht graag wil combineren met het geven van individuele begeleiding aan kinderen die met deze methode geholpen kunnen worden. Vandaar dat ik in 2015 mijn eigen praktijk Pupil Coaching ben begonnen.

Wat ik zo mooi vind aan het werken met deze methode is dat kinderen leren op een natuurlijke manier en er wordt daarbij gebruik gemaakt van hun talenten. Het kind kan na een aantal sessies op eigen kracht verder.

In 2015/2016 heb ik de opleiding tot rekencoördinator gevolgd en in 2018 heb ik nog een opleiding gevolgd tot Ik leer anders coach om zo mijn kennis op het gebied van beelddenken uit te breiden.